miercuri, 19 august 2015

Minecraft

          Minecraft(2011), produs de Mojang Games, este unul dintre cele mai jucate jocuri de pana acum!Avesta a avut atat de mult succes incat primele 10 milioane de copii s-au vandut fara nici-un fel de reclame.
          Ideea jocului este in mare parte ca esti un barbat numit Steve ce este "blocat" intr-o lume generata la nimereala. Aici Steve are libertatea de a construi absolut orice vrea. Singura limita este imaginatia celui care joaca. Exista doua moduri de joc:
-Survival: in care ideea principala este sa creezi diferite arme si unelte ziua pentru a supravietui in timpul noptii, cand vin diferiti monstrii precum scheleti, zombi, paianjeni, endermen, etc...
-Creative: in care ai libertatea completa de a crea absolut ce iti doresti. Ceea ce iti ofera aceasta libertate suprema sunt doua lucruri: 1. Nu exista monstrii care sa te atace. 2. Toate resursele sunt disponibile si nelimitate.
           Modul multiplayer, care este in general atractia principala, permite accesul unui numar nelimitat de jucatori, daca gazda nu seteaza o limita, care pot face diferite lucruri impreuna. Pe majoritatea serverelor sunt mai multe moduri de joc inventate de jucatori precum: Hunger Games, PvP, Air PvP, 1v1, The Bridges, etc...
            Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Grafica nu este deloc cine stie ce. Absolut toate lucrurile sunt pixelate. Ceea ce este foarte bine, pe de alta parte. Aceasta este cea mai recunoscuta calitate a jocului. Grafica deloc complexa este inteleasa si apreciata de cei mici, cat si cei mari.
2. Posibilitatile sunt incredibil de diverse. Poti face tot felul de lucruri in Minecraft. Exista pana si copaci facuti din ciuperci. Da, ati citit bine. COPACI DIN CIUPERCI! Ma intreb cui i-a venit ideea asta. Dar totusi nu pot spune ca e una rea.

3. Personajele nu sunt prea multe. Adica este unul singur, Steve. Dar Steve se poate spune ca este definitia barbatului adevarat. Prima oara cand intra in aceasta lume se duce direct la un copac si il taie, cu mainile goale! Iar apoi isi construieste o casa din lemne. Si asta tot cu mainile goale. Iar noaptea in loc sa doarma iese afara si se lupta cu zeci de monstri fara pic de frica.
          In concluzie, Minecraft este un joc foarte bine realizat. Ofera posibilitati infinite jucatorilor, ceea ce il face foarte atractiv celor care nu l-au incercat pana acum. Iar cu un Story Mode, la care inca lucreaza cei de la TellTale Games jocul ar fi perfect. Dar si in starea sa de acum Minecraft este un joc pe care il recomand tuturor.

duminică, 2 august 2015

Team Fortress 2

               Team Fortress 2(2007), produs de Valve Corporation, este un FPS(First Person Shooter) cross-console ce mi-a atras atentia de cand l-am vazut pentru prima oara in componenta pachetului The Orange Box.
             Ideea jocului este un Team Deathmatch cu echipe de de marimi variate. Fiecare jucator isi alege o anumita clasa din cele 9:

-Scout:care are rolul de a gasi inamicii si de a-i executa de la apropiere. Acesta are un shotgun, un pistol si o bata de baseball.

-Solider: care este un soldat cu un aruncator de grenade, un shotgun si o lopata, de obicei folosit pentru atacul de la o distanta medie.
-Pyro: care are un aruncator de flacari, un topor si un shotgun. Acesta este foarte folositor la apropiere.
-Demoman: care este un soldat cu un aruncator de frag-uri si stickybomb-uri, un shotgun si o sticla. Este foarte util la departare medie si mare.
-Heavy: care are un MG urias, un shotgun si pumnii sai ca arma melee. Este foarte util la departare medie.
-Engineer:care are o cheie, un shotgun si un pistol. Acesta are si abilitatea de a pune diferite arme precum un MiniGun sau un aruncator de grenade automat pe pamant. Acesta este foarte bun la defensiva.
-Medic: care are o arma pentru a reda viata soldatilor raniti si un fierastrau. Este mereu folosit pentru a-i ajuta pe soldatii din apropierea sa.
-Sniper: care are o luneta one-shot, un sub-machine gun si o mecheta. Este ideal pentru inamicii de la departare.
-Spy: care este un spion cu un revolver, un briceag si un dispozitiv care il poate face invizibil sau transforma intr-un soldat din echipa adversara.

            Acestea sunt cele 9 clase dintre care poti alege in Team Fortress 2 pentru a lupta contra inamicilor. Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Personajele sunt create foarte bine. Toate clasele au avantajele si dezavantajele sale, fiecare fiind unica in felul sau propriu.
2. Grafica este foarte buna, luand in considerare ca jocul este din 2007. Realismul din FPS-urile de atunci este dat la o parte pentru o grafica foarte cartoonish.
            Partea rea a jocului este ca nu exista nici-un fel de poveste in joc. Da, exista un videoclip "Meet Them All", dar nu este o poveste propriu-zisa. Unui joc ca acesta chiar i-ar fi prins bine un mod "Campaign". Dar totusi Team Fortress 2 este un joc ce merita jucat de audiente mari si mici pentru ca, lasand la o parte dezavantajele, acesta este foarte distractiv!
            

luni, 6 iulie 2015

League Of Legends

             League Of Legends, produs de o companie care dupa numele ei te-ar face sa crezi ca a facut mai mult decat un singur joc(Riot Games), este jocul care mi-au fost cerute cele mai multe recenzii.
         Sa vedem la inceput de unde a venit ideea pentru LoL. Acum mult timp s-a lansat un joc numit Warcraft III care functiona pe acelasi sistem. Pentru Warcraft III s-a facut o anumita mapa numita Dota AllStar, care era o harta patrata cu 3 drumuri principale. Existau 2 echipe plasate fiecare pe colturi diferite ale hartii. Ei bine, cand Warcraft III s-a invechit inca mai existau oameni pasionati de hartile Dota AllStar, asa ca IceFrog, un desgner pasionat de joc, s-a dus la Valve si a creat Dota 2 care era modul Allstar din Warcraft III intr-o versiune mai aratoasa. Dar unii fani nu au fost multumiti de faptul ca Dota 2 nu avea destul de multe lucruri noi adaugate, asa ca s-au dus la compania Riot despre care nimeni nu stia inca nimic si le-au dat aceasta idee de milioane. Acestia au creat in 2009 League of Legends, un joc complet nou...chiar daca avea hartile din Dota, si puterile din Dota, si destul de multe persoanje din Dota, si minionii din Dota... Dar hei, numai League Of Legends are tufisuri! 

            Motivul principal pentru care nu am facut pana acum o recenzie pentru LoL este ca nu il jucasem(stiu, stiu, rusine mie), dar alaltaieri m-am apucat si mi-a placut destul de mult. Inteleg de ce majoritatea jucatorilor isi creeaza o dependenta, dar eu am prea multa experienta co jocurile in cat sa mi se intample asta. La inceput am fost varza pana si cu boti la modul Intro! Dar un prieten m-a ajutat sa invat ce puteri sa folosesc si cum si mi-a dat multe sfaturi. Are ca nume "AreYouReady1" si joaca bine, nu e profesionist, dar joaca bine. Anyway, acum ca am terminat cu povestitul sa trecem la partile bune ale jocului:
1. Gameplay-ul este foarte lin si nu exista aproape nici-ul glitch. Naspa e ca din cand in cand mai intra tipi care incep sa te insulte fiindca nu i-ai ajutat sa bata un adversar, ceea ce strica mai tot match-ul.
2. Grafica este foarte buna pentru ceea ce este jocul. Face un balans foarte bun intre realist si "cartoon-ish". Mediul inconjurator este foarte bine detaliat.
3. Personajele sunt foarte diferite intre ele. Fiecare are abilitatile lui, ceea ce fac special. Anumiti campioni sunt buni pentru Atac, unii pentru defensiva iar unii pentru jungle.
           Singura parte rea a jocului pe care am observat-o pana acum este faptul ca lucrurile in general costa mult prea mult! Pentru un campion bun trebuie sa joci vreo 30 de match-uri iar pe majoritatea sa le castigi.
            In concluzie, League Of Legends este un joc foarte distractiv in care iti poti investi timpul liber. Il recomand tuturor celor care nu l-au jucat inca, in afara de cei care nu au rabdare pentru ca de asta va fi nevoie ca sa ajungi la un nivel mare.
           
By the way, numele meu pe LoL este: John Mustata

vineri, 3 iulie 2015

Call Of Duty: Ghosts

               Call Of Duty:Ghosts(2013), produs de Infinity Ward, Activision, Raven si Neversoft, este cel mai prost joc din toata seria Call Of Duty.
            Nu exista nimic nou care sa faca jocul sa straluceasca. Povestea are doua lucruri noi:apocalipsa...si un caine pe nume Riley. Ambele nu sunt schimbari destul de mari pentru a face jocul sa para nou. Incepem cu povestea: Esti un soldat pe nume Logan Walker care, impreuna cu fratele sau, Hesh si tatal sau pe nume Elias, sunt pe urmele unui fost soldat pe nume Rorke care tradase "Fantomele", o echipa militara de elita. Pe parcursul jocului mergi din America pana in sudul Braziliei pentru a-l captura pe inamic. Aproape toate armele sunt identice cu cele din Modern Warfare 3, unele numai cu nume diferite. 

             Nici modul Multiplayer nu uimeste, devenind foarte plictisitor si repetitiv dupa cateva ore de jucat, spre deosebire de predecesorul sau, Black Ops II. Hartile sunt incredibil de plictisitoare, fiind mici si avand putine lucruri pentru interactionat cu alti jucatori.

            Anyway, acum ca am terminat cu povestitul sa trecem la partile bune ale jocului:
1.Nimic
2.Nimic
           Da, vorbesc serios! Call Of Duty:Ghosts nu are absolut nici-o parte buna! Este un joc oribil, o dezamagire la adresa seriei Call Of Duty. Deci trecem acum la partile rele ale jocului:
1. Povestea este plicisitoare, fara aproape nici-un element nou. Copiaza in mare parte Modern Warfare 3.
2. Grafica este practic identica cu cea din Black Ops II. Am crezut ca n-o sa se mai intample ca la Black Ops si MW3, dar m-am inselat, din cate se vede.
3. Modul multiplayer de o suta de ori mai plictisitor ca Black Ops II. Singurul lucru nou este cainele, dar nu este destula o singura schimbare buna, nu mai zic de harti si arme.
           In concluzie, Call Of Duty:Ghosts este cel mai dezamagitor joc din toata seria. Aici se poate observa cel mai tare ce voiau sa zica oamenii prin replica "Toate jocurile Call Of Duty sunt la fel."

vineri, 26 iunie 2015

[PROTOTYPE®2]

         Prototype 2(2012), produs de Radical Entertainment si Activision, este cel mai violent si sangeros, dar distractiv joc pe care l-am jucat pana acum!
          Povestea il prezinta pe James Heller, un soldat care isi pierduse familia intr-un razboi cu zombi creati de un mutant numit Alex Mercer. La inceputul jocului Heller primeste misiunea de a verifica niste soldati dintr-o zona afectata de virus a orasului. Cand ajunge isi da seama ca toti au fost omorati de infectati. Aici il gaseste chiar pe Alex Mercer pe care initial il ataca, dar este apoi doborat. 
         Mercer ii da si lui Heller virusul, spunandu-i sa il ajute sa distruga Blackwatch, asociatia militara pentru care lucraza soldatul nostru, acum detinator de puteri supranaturale. Dupa cateva misiuni Mercer il tradeaza pe Heller care, de aici in colo, il are pe el ca tinta principala. Din acest moment pana la sfarsitul povestii James se aliaza cu mai multe persoane pentru a lupta impotriva inamicului sau. Unii il tradeaza iar unii ii raman fidel. Dupa cateva ore de jucat Heller in gaseste pe Mercer si il invinge, acesta fiind ultimul boss battle din joc.
          Terminam acum cu povestitul si trecem la partile bune ale jocului:
  1. Povestea este captivanta, dar destul de scurta. In cateva ore o termini usor. Partea buna este ca atunci cand o termini jocul are numai vreo 40% progres. Deci chiar dupa finalizarea campaniei mai ai lucruri de facut precum misiuni secundare sau adunarea mutatiilor.
  2. Grafica este destul de buna, in nici-un fel inovatoare, dar acesta nu este un detaliu care sa poata fi observat in timp ce joci pe care as-l iei ca pe un dezavantaj.
  3. Personajele sunt realizate bine, actorii pentru voce fiind alesi la fel de bine, mai ales pentru personajul James Heller.
          Singura parte rea a jocului este ca nu exista nici-un mod multiplayer, chiar daca ar fi fost foarte tare sa iti poti folosi puterile impreuna cu un prieten prin oras. Dintr-un anumit moment chiar devine singuratic orasul fara sa ai pe altcineva cu care sa te distrezi. Dar imi fac cele mai mari sperante ca vei putea face asta in Prototype 3! 

joi, 11 iunie 2015

Disney Infinity

           Dinsey Infinity(2013), produs de Avalanche Studios si, desigur, Disney Interactive, este jocul ce prezinta toate personajele din universul animatiilor Disney.
          Aceasta este cea mai buna idee pe care au avut-o cei de la Disney. Toate personajele sunt deblocate prin achizitionarea unor figurine ce sunt asezate pe o placa ce este conectata la consola/PC. Fiecare personaj face parte din una dintre cele 6 pachete de joc: Monsters University, Pirates Of The Carraibean, Cars, The Incredibles, Toy Story si The Lone Ranger. Eu am jucat numai trei dintre ele:
-Monsters University: Care face referinta la prequel-ul filmului Monsters INC: Acesta prezinta personajele in universitate. Acolo trebuie sa faca diferite misiuni cum ar fi speriatul rivalilor si curatatul mizeriei facuta de ei.
-The Incredibles: Acesta ii prezinta pe cei 5 incredibili care au misiunea de a apara orasul Metroville de Syndrome, care il ataca folosindu-si robotii.
-Pirates Of The Carraibean: Care este setul meu preferat. Acesta, desigur, il prezinta pe Jack Sparrow care se lupta impotriva lui Davy Jones.
          Dar pe langa seturi mai exista si Toy Box Mode, care este un simplu Sandbox cu toate obiectele din joc.
          Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Povestea: Cele 6 seturi sunt pline de misiuni diverse care mai mult ca singur ii vor tine ocupati timp de ore bune pe cei mici, cat si pe cei mari.
2. Grafica: Aceasta este ok pentru joc. Isi face treaba foarte bine, dar tot as fi preferat ca anumite detalii sa fi fost mai bine finisate.
3. Personajele: Acestea sunt interpretari foarte bune ale celor din filme, mai ales ca in setul Pirates Of The Carraibean insusi Johnny Depp se ocupa de vocea jui Jack Sparrow.
          Singura parte rea a jocului este ca ar fi putut sa fie pur si simplu mai bun. Pe langa faptul ca o grafica mai buna ar pronde bine mai sunt si activitatile din seturi care devin repetitive si plictisitoare, iar Toy Box-ul nu e cine stie ce. 
         In concluzie, Disney Infinity este un joc bun, dar nu unul perfect. Ar fi meritat mai multe detalii, luand in considerare ca promite multe. Dar din pacate nu se tine de cuvant de fiecare data. Mai multa diversitate ar fi prins bine. Desigur, vi-l recomand, dar nu va asteptati la cea mai buna experienta Disney, deoarece chiar ca nu este.

PS: Nu am putut sa postez in ultima vreme deoarece am fost foarte ocupat, dar totul si-a revenit la normal acum iar postarile saptamanale au reinceput. :)

duminică, 17 mai 2015

Call Of Duty: World At War

                   Acum ca am terminat cu seria Modern Warfare este timpul sa incepem seria Black Ops. Dar primul joc nu este, cum v-ati astepta, CoD:Black Ops, ci World At War, de unde a inceput toata povestea.
             Call Of Duty:World At War, produs de Infinity Ward, Treyarch si Activision, te pune in picioarele lui Dimitri Petrenko, un soldat din Al Doilea Razboi Mondial. Totul incepe in anul 1942. In ruinele orasului Stalingrad, dupa ce fusese atacat de germani, Dimitri, fiind inca viu, este nevoit sa se prefaca mort pentru a-i evita pe nazisti, care isi terminau treaba. Printre cadavrele rusilor acesta il gaseste pe Viktor Reznov, un sniper ce avea degetul ranit. Asa ca Dimitri ii foloseste arma pentru a elimina inamicii din apropiere. Prin ruinele orasului cei doi il gasesc pe generalul ce ordonase atacul Stalingradului, pe care il asasineaza. Cei doi se despart apoi pentru a nu fi gasiti.
              Mai trec inca trei ani pana cand se intalnesc cei doi, dar de data aceasta germanii sunt cei atacati. Pe parcursul povestii Reznov si Dimitri se apropie incetul cu incetul de Berlin, unde ajung in ultimul capitol. Aici, in inima Germaniei, se afla ultimul pas catre victorie. Rusii ataca impreuna cladirea principala a nazistilor. Dupa cea mai crunta lupta pe care am vazut-o in viata mea Dimitri si Reznov ajung pe acoperisul cladirii, unde se afla drapelul nazist. In timp ce Dimitri se apropie victorios cu steagul rus in mana catre marginea cladirii, unde se afla celalalt drapel, un german ranit, dar inca viu, se ridica si il impusca in piept cu un pistol pe Petrenko. Reznov alearga apoi catre nazist si il ucide folosind macheta sa. Dimitri se deplaseaza cu greu, dar reuseste sa puna steagul in locul celui german, marcandu-si victoria.
            Trecem la partile bune ale jocului:
1. Povestea:-este cea cu cel mai puternic efect sentimental dintre toate jocurile Call Of Duty. In ultima parte aproape ca m-a facut sa lacrimez, si nici-un joc sau film nu m-a facut sa plang pana acum. Nici macar unul!
2. Actiunea:-este, la randul ei, cea ma violenta din serie, avad anumite momente in care poti vedea portiuni de maini sau capete ale nazistilor zburand pron aer din cauza unei explozii. Dar asta ofera mai mult realism jocului.
3. Grafica:-este imbunatatita fata de Call Of Duty 4, avand contraste asezate perfect pentru a reprezenta perfect cum erau lucrurile in Al Doilea Razboi Mondial.
4. Muzica:-pana acum nu am mai precizat asta la nici-un joc, dar in acum ma simt nevoit. Adica soundtrack-ul este pur si simplu superb! Va voi lasa un link la sfarsit pentru a vedea despre ce vorbesc.
             In concluzie, Call Of Duty:World At War este, la fel ca si celelalte din serie, un joc superb. Il recomand absolut tuturor! Unii dintre voi pot lua jocul pana si ca fiind o lectie de istorie despre Al Doilea Rezboi Mondial. Adica orice e mai bine dacat sa inveti asta la scoala, nu-i asa?

Link pentru soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=gfW1bkPI8Kc&spfreload=10
        
PS: Inca astept idei de jocuri de la voi. Dar totusi as prefera sa nu aiba system requirements prea mari, luand in considerare ca PC-ul meu nici macar nu ruleaza bine GTA IV.

joi, 14 mai 2015

Call Of Duty: Modern Warfare 3

 
            Call Of Duty: Modern Warfare, produs de Infinity Ward, Sledgehammer Games si Activision este sfarsitul celei mai cumparate serii Call Of Duty de pana acum. 
            Jocul incepe exact unde s-a terminat Modern Warfare 2: Soap este grav ranit dupa ce fusese injunghiat de Shepard si este dus in cel mai apropiat sat pentru a fi vindecat, dar oamenii lui Viktor Makarov ii ataca pe Nikolai, Soap, Price si un rus ce isi doreste la fel de mult ca ei sa il omoare pe Makarov pe nume Yuri. Acestia scapa la limita de soldati si se intorc la baza lor secreta. Pe parcursul primelor doua capitole incearca sa il elimine pe Viktor care le scapa printre degete de fiecare data. In ultimul capitol totusi Soap este ranit din nou foarte grav de oamenii lui Makarov iar de aceasta data din pacate ranile ii provoaca moartea.  

             Pen-ultima misiune ii prezinta pe Yuri si Price care ataca fortareata principala a lui Viktor, dar nu il gasesc nici acolo, dar ii gasesc locatia exacta, pe care o ataca in ultima misiune, purtand armuri rezistente si avand RPD-uri cu incarcatoare de cate 100 gloante. Acestia doboara zeci de inamici pana armurile nu mai sunt destul de rezistente si le dau jos. De aici inainte lupta cu mai multa grija pana cand il gasesc pe Makarov. Sfarsitul nu il voi povesti de aceasta data nu fiindca nu vreau sa dau spoilere, ci fiindca va vreau pe voi sa jucati jocul, pentru ca chiar merita!
             Trecem la partile bune ale jocului:
1.Povestea este foarte buna, fiind continuarea perfecta pentru Modern Warfare 2. Aceasta, la fel ca predecesorul, combina momentele dramatice cu cele de actiune si cu umorul personajelor perfect.
2. Personajele sunt cam acelesi din MW 2, nu am lucruri de adaugat, in afara de faptul ca mi-a parul foarte rau ca Soap a murit. :'(
3. Grafica este foarte imbunatatita, ceea ce era totusi de asteptat luand in considerare perioada de 2 ani dintre jocuri.
         Call Of Duty: Modern Warfare 3 este fara nici-o ezitare un joc fara parti rele. Acesta merita din plin titlul de "Cel mai cumparat joc de Xbpx 360 si PlayStation 3 din istorie! Il recomand tuturor, luand in considerare faptul ca a fost lansat pe toate platformele existente in 2011( incluzand PC si Wii U).

PS: Unii dintre voi probabil au observat ca la majoritatea jocurilor despre care scriu spun la sfarsit ca nu au parti rele. Asta pentru ca joc in general numai jocuri care imi plac. Daca vreti sa fac recenzii negative imi puteti lasa in comentarii cu jocuri care vi s-au parut rele. ;)

joi, 7 mai 2015

Happy Wars

            Happy Wars, produs de ToyLogic lansat pe Windows PC, Xbox 360 si, de luna trecuta, pe Xbox ONE este un joc multiplayer online cu lupte medievale.
         Exista si un mod Single-Player dar Happy Wars este genul de joc ce merita sa fie jucat online cu prietenii. Ideea jocului este sa iti creezi un soldat pe care sa il folosesti pentru a-ti ajuta echipa sa castige. Ai de ales intre 3 clase:
1.Warrior: un simplu soldat cu sabia si scutul lui. Foarte efectivi in ofensiva datorita faptului ca folosind scutul pot primi putin damage.
2.Mage: un vrajitor ce are diferite puteri printre care cea de a lansa niste proiectile in inamicii de la distanta.
3.Cleric: pe aceasta clasa o adora toata lumea dar nimeni nu vrea sa o foloseasca. E ca un medic in Team Fortress 2. Are diferite puteri precum vindecarea jucatorilor si upgradarea armelor aliatilor dar punctul forte al acestei clase este faptul ca poate construi arme folosite pentru a atac si defensiva cum ar fi un baros pentru a distruge poarta cetatii adversare.
          Mai exista si o poveste dar pentru aceasta trebuie sa aveti un anumit nivel ce poate fi obtinut numai prin luptele online, care sunt cele mai populare. Singura parte rea este ca multiplayer-ul nu poate fi accesat decat cu o subscriptie Xbix LIVE GOLD care costa in jur de 10$/luna dar luand in considerare cat de distractiv este jocul, isi merita banii.
          Trecem la partile bune ale jocului:
1.Grafica ar fi putut fi mai buna, dar lunad in considerare simplitatea jocului pot spune ca isi face treaba foarte bine.
2.Luptele sunt foarte distractive pana si atunci cand le pierzi, lucru diovedit de miile de jucatori numai din Europa.
3.Povestea nu este chiar cine stie ce, prezentand subiecte simple precum rapirea unei printese si salvare ei. Dar aceasta campanie este numai buna pentru a invata controalele jocului, pregatindu-te pentru modul Multiplayer.
          In concluzie, Happy Wars este un joc multiplayer foarte bun. Nu e chiar un MMO(Masive Multiplayer Online), dar este potrivit pentru genul de jucatori care s-au plictisit de seriozitatea din Battlefield si Call Of Duty si vor lupte mai distractive. Il recomand tuturor detinatorilor de Xbox si PC, mai ales luand in considerare ca este complet gratuit!

miercuri, 29 aprilie 2015

Call Of Duty: Modern Warfare 2


             Acum ceva timp am scris un articol despre Call Of Duty 4: Modern Warfare. Iar de acesata data voi vorbi despre continuarea acestuia: Call Of Duty Modern Warfare 2.
         Modern Warfare 2(2009), produs de Infinity Ward si Activision, incepe la cinci ani de la intamplarile din predecesor. Acum John "Soap" McTavish face parte din echipa Task Force 141, cei mai buni oameni culesi din toata lumea pentru a rezolva treburi sangeroase. Un fel de "The Expendables", daca ma gandesc mai bine. Acesta impreuna cu Nikolai face parte din echipa, Price totusi fiind de negasit. Acestia il cauta, de aceasta data, pe Vladimir Makarov, secundul lui Imran Zakhaev, care ii continua munca terorista. Pentru al ininge au nevoie de un misterios "Prisoner 627" ce detine informatii despre Makarov. Problema este ca acesta se afla intr-una dintre cele mai vechi si bine aparate inchisori din America in care intra cu forta. Acestia descopera ca prizonierul esre chiar John Price, care fusese prins de rusi pe pod la sfarsitul lui Modern Warfare. Task Force 141 incearca pe parcursul campaniei sa stranga destule date despre Makarov, dar in momentul in care aduna destule sunt tradati si eliminati aproape toti de Shepard, un membru al echipei. Numai Soap, Price si Nikolai scapa. Acestia il urmaresc pe tradator cu barca pana cad de pe o cascada unde aproape sunt ineacati, dar ies din apa pe tarm la timp. 
         Pe mal are loc epica lupta de final. Soap incearca swa il injunghie pe Shepard dar totul se intampla invers. Cu un cutit in torace, Soap cade la pamant iar Shepard isi incarca revolverul si ii tinteste capul, dar McTavish este salvat de Price ce se arunca peste Shepard, doborandu-l. Dar acesta se ridica si incepe sa se lupte cu John. Intre timp Soap reuseste cu greu sa isi scoata pumnalul din corp si il arunca spre Shepard ce aproape il omorase pe Price si ii nimereste ochiul drept, ceea ce ii provoaca moartea.

         Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Povestea este realizata foarte bine, fiind continuarea perfecta pentru predecesor. Momentele de actiune cu cele de stealth si umor sunt combinate perfect pentru a crea o capodopera.
2. Grafica este foarte buna pentru perioada in care a fost lansat jocul. Detaliile sunt foarte bine definite in fiecare colt, jocul prezentand foarte putine glitch-uri.
3. Personajele au mai mult decat ceea ce le trebuie pentru a fi definite fiecare in parte. Inca din primele misiuni se poate observa ca Soap si Price au un aer diferit, acum fiind mai experimentati decat ultima oara in care au aparut.
         Dupa parerea mea Call Of Duty:Modern Warfare 2 nu are parti rele. Asta nu inseamna ca este un joc fara cusur, dar calitatea acestuia acopera orice greseala pe care o face. Recomand tuturor acest joc, dar inainte sa jucati CoD 4 pentru a intelege bine povestea, ca de nu veti rata multe!
PS: In curand voi face recenzii si pentru Modern Warfare 3, ultimul joc din serie. 

miercuri, 1 aprilie 2015

Five Nights At Freddy's 3

          Deci,am ajuns la sfarsit. Este ultimul joc din serie, sfarsitul povestii. Five Nights At Freddy's 3, considerat de multi o noua copie a primului joc cu inca doua-trei lucruri adaugate a aparut. Si fanii nu s-au putut insela mai mult.
       Acum, dupa patru restaurante care au fost toate inchise de fiecare data din cauza unei crime, deoarece toti au crezut ca locul era bantuit a aparut o noua atractie turistica numita Freddy's Fright. Aici au ajuns animatronii din primul joc dupa ce au fost distrusi. Acum te afli in cladirea primului resteurant numit Fredbear's Family Diner, acum fiind o locatie infricosatoare. Anumite camere erau blocate, iar ceea ce au gasit proprietarii in interiorul acestora i-a uimit. Acest lucru era un animatron vechi, mai exact prima varianta a lui Bonnie, pe atunci numit Spring Bonnie. Acesta,impreuna cu originalul Golden Freddy din FNAF 2 erau mascotele restaurantului, pana acesta a fost inchis. Acum acest animatron e numit Spring Trap, iar el va fi singurul de care va trebui sa te aperi, dar mai exista ceva. Mai exact aceste iluzii ale animatronilor din al doilea joc. Acestia iti vor da fiecare anumite erori. Oh,defaptam mentionat de erori? Acum ai un sistem de care trebuie sa ai grija. Ai trei tipuri de erori:Audio(de sunet), Video(la camere), Ventilatie (care daca e stricata inchizi ochii des,ceea ce ii da lui Spring Trap o ocazie perfecta sa vina). Intre nopti sunt minigame-uri in care trebuie sa conduci animatronii catre o camera in care sunt distrusi. Cate un joc pentru fiecare dintre cei patru. 
         Nu vreau sa transform recenzia aceasta in spoiler dar trebuie sa povestesc sfarsitul. Dupa ce terminati noaptea a cincea se deschide un mini-game in care controlati unul dintre cele cinci suflete ale copiilor ucisi. din nou trebuie sa ajungeti in acea camera unde gasiti restul sufletelor iar in fata lor este Purple Guy langa Spring-Trap, care este dezactivat. Dupa ce fuge speriat de cei cinci, Purple Man gaseste o oportunitate si intra in animatron. Dar acesta are o eroare de sistem care face miscarile opuse celor ordonate, ceea ce il omoara in interiorul castumului. Exista un sfarsit rau in care sufletele copiilor nu sunt eliberate complet din animatroni si un sfarsit adevarat in care se intampla opusul iar animatronii nu mai sunt bantuiti.
         Trecem la partile bune ale jocului:
1. Povestea, care ia sfarsit in acest joc este una foarte dramatica dar palpitanta, acest lucru facand-o atat de interesanta si controversata pe tot internetul. Pe mine personal m-a uimit.
2.Grafica este la fel ca in celelalte doua jocuri, dar isi face treaba foarte bine luand in considerare faptul ca jocul nu este deloc unul complex.
3. Personajele, adica personajul fiindca exista un singur animatron estefoarte bine definit de felul in care arata si lucrurile pe care le face. Pe langa Merionette din FNaF 2, acesta este dupa parerea mea cea mai dificila incercare la care am fost pus intr-un joc.
          Acest joc este fara cusur. Nu am gasit nici-o problema si consider ca isi face mai mult decat treaba. Il recomand tuturor, la fel ca si pe predecesori, dar mai intai jocatile pe primele doua pentru ca altfel veti rata o poveste ce merita auzita!


PS: Azi e 1 Aprilie, aduca Ziua Pacalelilor, pentru cei care nu stiau!

luni, 23 martie 2015

Burnout Paradise

          Burnout Paradise(2008) produs de EA si Criterion Games a fost pe langa GTA Vice City jocul copilariei mele. Cred ca l-am jucat de 4 ori pana acum. Luand in considerare ca PC-ul meu nu sustine nici Call Of Duty:Black Ops dar reuseste sa se impace foarte bine cu grafica detaliata a jocului mi se parea incredibil.
       Ideea jocului este destul de simpla: Esti intr-un nou oras numit Paradise City care,din cate se deduce din nume, este paradisul soferilor. Primesti o masina de la fier vechi pe care trebuie s-o repari peste drum si de aici in colo totul depinde de tine. Fiecare intersectie inseamna un eveniment din cele patru tipuri: 
-Race:Care este o simpla cursa pana la un anumit loc de pe harta
-Street Rage: Care a fost mereu evenimentul meu preferat. Ideea e sa distrugi un anumit numar de masini inainte sa treaca timpul sau sa fii tu cel distrus
-Marked Man: In care trebuie sa ajungi intr-un anumit loc pe harta in timp ce cateva masini negre incearca sa te distruga. Castigi daca ajungi la destinatie intreg.
-Stunt Run: Aici trebuie sa reusesti sa obtii un anumit numar de puncte intr-un timp de doua minute. Punctele le obtii daca faci sarituri mari sau drifturi prin oras. 
-Burning Route: In acest eveniment trebuie sa ajungi la o anumita locatie intr-un interval de timp. Poti face doar o data evenimentul cu fiecare masina. Castigul este o versiune modificata a masinii folosite in acel moment.
        Trecem la partile bune ale jocului:
 1. Grafica este superba. Felul in care masinile se strica si fapyul ca orice obiect atingi iti modeleaza masina intr-un fel sau altul este foarte satisfacator!
2.Povestea nu e cine stie ce. Nu exista protagonisti in afara de DJ Atomika de pe Crash FM care iti mai da sfaturi din cand in cand sfaturi nu exista un storyline propriu-zis. Asta iti da chiar mai mult timp sa te disterzi prin lumea plina de rampe si locatii ascunse. Iar atunci cand te plictisesti de curse poti sa bati recorduri ale strazilor despre care nu voi vorbi pentru ca mi se pare ca devine un spoiler aceasta recenzie.

3. Jocul prezinta 65 de masini stock,cu la fel de multe modificate si destul de multe motoclicete pe care le puteti folosi pentru a descoperi tot orasul si inca o insula din afara hartii ce este deblocata de un DLC(Downloadable Content).
         Partea rea a jocului este ca la un moment dat pur si simplu te plictisesti si treci la altul. Mi s-a intemplat asta de fiecare data cand l-am jucat. Niciodata nu am ajuns la sfarsit. Mereu ma opream pe la jumatate. Luand in considerare succesul predecesorilor din seria Burnout acest joc merita mult mai mult succes odata ce la prima vedere este atat de atragator, de parca te-ar obliga sa-l cumperi. Jocul il recomand tuturor, dar sa nu va asteptati la foarte multe pentru ca dupa cateva zile de jucat va incepe sa va plictiseasca.

PS: Urmatoarea postare va fi despre Five Nights At Freddy's 3. Ca sa termin o data cu seria, ca am primit multe mesaje in care mi se cerea aceasta recenzie.
       

sâmbătă, 21 martie 2015

The Wolf Among Us

         The Wolf Among Us(2013-2014) produs de TellTale Games este cea mai buna serie episodice de jocuri de care am avut parte vreodata. Este mai buna pana si decat The walking Dead.
         Povestea jocului i prezinta pe Bigby Wolf care este defapt acel lup rau din povestile pentru copii cum ar fi Scufita Rosie sau Capra cu Trei Iezi. Acesta,impreuna cu restul personajelor sin povesti au venit in lumea reala fiindca in asa numitele "Homelands" aparusera prea multe pericole. Aproape toti traiesc acum intr-un cartier al New York-ului numit de ei Fabletown. Numai anumite personaje ce erau original animale au reusit sa ajunga pe pamant sub forma umana. Restul sunt nevoiti sa cumpere bauturi magice ce le dau aceasta aparenta. Totusi exista anumite personaje ce nu isi permit aceste bauturi. Acestia sunt trimisi intr-un sat din apropierea orasului la o ferma, dar mai exista unii dintre acestia care se furiseaza in oras.

       Totul incepe cand Bigby,care este acum seriful cartierului, este chemat de un locuitor pentru a opri o bataie de la etajul superior. Cand acesta ajunge il gaseste pe taietorul de lemne din Scufita Rosie. Cei doi se bat iar Bigby are succes atunci cand ii infige toporul in cap adversarului,fara sa-l omoare. Morivul pentru care fusese in realitate chemat era ca taietorul de lemne lovise o prostituata de la care furase bani. Bigby se intoarce dupa lupta in sediul politiei unde incepe sa doarma, dar este trezit de Snow(Alba Ca Zapada) deoarece era un cap pe scarile de la intrerea cladirii. Mai exact un cap,cum sa spun...care nu era atasat de un corp. Ei bine, de aici incep cu adevarat sa conteze alegerile pe care le faci. Pe parcursul jocului va trebui sa reusesti sa construiesti relatii de incredere cu alti locuitori ai cartierului pentru a-l gasi pe criminal.
         Dar nu voi mai povesti nimic, deja am spus destule si nu vreau ca acest articol sa fie un Spoiler pentru cei care vor sa incerce jocul. Sa trecem la partile bune:
1.Povestea este superba, din opinia mea cea mai buna a celor de la TellTale. Combina misterul trecutului fiecarui personaj cu ceea ce stim deja din povesti foarte bine echilibrat pentru a te face sa joci toate cele cinci episoade.
2.Personajele sunt foarte bine realizate, fiecare cu personalitatea sa. Se poate observa faptul ca chiar daca ni s-au parut povestile foarte roz, exista si o parte intunecata a tuturor, pana si a lui Snow White.
3.Grafica este foarte buna pentru ceea ce este jocul in sine. Cei de la TellTale Games au folosit acest tip de grafica "cartoonish" si in cele mai vechi, care au avut mare succes.
          Partea rea a jocului sunt glitch-urile care se pot gasi in mare parte in scenele cu batai din primele trei episoade. Cel mai rau glitch pe care l-am gasit totusi este in episodul al patrulea cand in loc sa imi arate patru optiuni,cum se intampla de obicei, imi arata in cele patru chenare "This Choice Is Blank". Dar nu este o problema atat de mare odata ce jocul se salveaza automat destul de des.
        In concluzie, The Wolf Among Us este o serie episodica aproape perfecta, singura problema pe care am gasit-o fiind dupa cum am spus erorile. Il recomand toturor celor ce au apreciat seria The Walking Dead. Astept cu nerabdare al doilea sezon care cel mai probabil va aparea vara anului acesta!

luni, 16 martie 2015

Five Nights At Freddy's 2

          Da, trebuie s-o fac odata ce am vorbit de primul joc din seria FNaF. Noul joc,la fel ca predecesorul sau, este incredibil de controversat asupra caruia s-au facut sute de teorii povesti pe langa cea a jocului.
       Five Nights at Freddy's 2 este continuarea primului joc... sau se intampla inaintea acestuia? Adica da, are un 2 dupa titlu, dar asta inseamna neaparat ca se intampla dupa evenimentele primului joc? Pai haideti sa luam lucrurile pe care le stim: Acest "Phone Guy" are o voce foarte similara cu cea a celui din primul joc, dar nu are cum sa fie el, nu-i asa? Ba sa stiti ca da! Nu ma credeti? Uitati inca un lucru,uitati-va la animatronii vechi, se vede foarte clar ca nu sunt cei din prima parte. De exemplu uitati cat de diferit arata cei doi Freddy:
        Ideea jocului este aceeasi:trebuie sa supravietuiesti 5 nopti intr-un restaurant nou in care se afla animatronii noi si stralucitori, dar si variantele lor vechi. Dupa completarea celor 5 nopti o veti putea joca pe a sasea pentru un cec in plus si pentru a debloca noapea a saptea numita "Custom Night" in care, la fel ca si in primul joc, veti putea edita AI-ul(inteligenta artificiala) a animatronilor dupa plac. Cand piardeti vi se vor deschide din cand in cand anumite minigame-uri usor de terminat care te pot ajuta la intelegerea mai deteliata a povestii. De data aceasta nu mai exisa nici-o usa. Ai in fata un hol mare si doua guri de ventilatie intr-o parte si in cealalta a biroului. Energia este doar folosita de lanterna care de data aceasta este plasata pe fiecare camera. A fost adaugat un nou motiv pentru care nu poti mereu sa stai cu masca jos: Marioneta sau Papusa care sta intr-o cutie muzicala ce are o manivela pe care trebuie s-o invarti pentru a o bloca inauntru ceea ce este esential deoaece daca Marioneta a iesit din cutie poti la fel de bine sa restartezi noaptea pentru ca va veni dupa tine, si te va gasi repede! 
         Trecem la partile bune ale jocului:
  1. Grafica este, la fel ca in primul joc, buna pentru experienta in sine. Da, putea sa mai fie finisata putin, dar isi face treaba, si si-o face destul de bine.
  2. Personajele(animatronii) sunt o provocare noua mai ales ca sunt aproape de trei ori mai multi decat in primul joc.

    3.Povestea este la fel de controversata cu foarte multe alte lucruri adaugate pentru a o face mai interesanta, dar in realitate este chiar una destul de simpla. Aceasta este si partea rea a jocului: Chiar daca se spun multe lucruri despre joc, la baza este o experienta simpla, la fel ca predecesorul acestuia. Se puteau face mai multe lucruri pentru a face totul mai interesant. Se simte ca si cum motivul succesului acestui joc este pur si simplu faptul ca predecesorul a fost foarte popular. Pare ca este sustinut de cel vechi. 
          In concluzie Five Nights At Freddy's este un joc ce nu isi face treaba nici bine,dar nici rau. Il recomand tuturor fanilor vechiului joc, dar sa nu va asteptati la prea multe pentru ca in realitate este o copie a originalului FNaF cu o harta schimbata cat de cat si niste personaje adaugate, ceea ce intr-un fel este bine, luand in considerare calitatea lucrului pe care il copiaza.

miercuri, 11 martie 2015

Forza Horizon

        Forza Horizon(2012) produs de Turn 10 Studios si Playground Games este un spin-off pentru Forza Motorsport IV. Acest joc nu numai ca a mai adaugat cateva lucruri de fecut,ci a schimbat felul in care multi priveau seria Forza Motorsport. 
        Horizon este un joc facut pentru toti cei care luau FM IV ca fiind un o simulare plictisitoare in care nu faceai decat sa conduci masini pe anumite piste incercand sa bati timpul alteia. Acum ai o lume mult mai interesanta si mai complexa. Acum atunci cand te plictisesti de curse(ceea ce este foarte greu pentru ca sunt foarte distractive) ai o lume foarte mare prin care sa conduci. Colorado este cel mai bun loc in care se putea tine acest eveniment,avand nu numai desert in care poti pur si simplu sa te bucuri de condus masina visurilor tale, dar si mici orasele in care poti participa la curse de strada ce sunt mai grele intr-o animita masura fata de cele oficiale, dar la sfarsit pleci cu buzunarele pline,poate chiar si cu o noua masina.Un alt lucru nou sunt cele 9 "Barn Finds" care sun defapt noua masini clasice imprastiate pe harta in mici ferme pe care in timpul liber le poti cauta din propria initiativa sau dupa zvonuri de prin Colorado.
         Cei de la Turn 10 s-au gandit si sa-i raspleteasca pe cei loiali seriei cautand prin memoria consolei salvari de la jocuri Forza mai vechi,premiul fiind 5 masini cu modificari cu tot. Jocul il incepi numai cu un VW Corado din 96' dar il termini cu minim 50 de masini de la Mini-uri si Beetle-uri pana la super-masini cum ar fi Ferarri 458 Italia sau Viper-ul de pe cover.

         Trecem acum la partile bune ale jocului:
  1. Povestea nu e prea complexa,limitandu-se la niste cutscene-uri, acest lucru lasandu-te pe tine sa iti creezi propria poveste printre deserturile si muntii din Colorado.
  2. Lumea din joc este foarte mare,harta permitandu-i jucatorului sa partipe de la evenimente oficiale ale festivalului pana la curse de strada si chiar explorarea toturor stradutelor, in numar de 216.
  3. Masinile sunt de data aceasta toate pe un singur disc, dar din pacate sunt mai putine spre deosebire de cele din Forza IV, aceasta este si partea rea a jocului. Lipsa masinilor intr-o lume ca cea din joc este o problema destul de mare, care este totusi acoperita de Barn Finds si faptul ca masinile care au aparut si in predecesor si erau blocate sunt acum disponibile intr-o locatie in care poti cu adevarat sa le testezi.
         Cam atat am de spus personal despre Forza Horizon, este un joc ce are problemele lui, dar macar le rezolva pe cele din FM IV. Il recomand tuturor incepatorilor si celor care considera predecesorul un joc plictisitor,dar si fanilor seriei Forza. 

luni, 9 martie 2015

Five Nights At Freddy's


         Da,a venit timpul sa vorbim despre jocul aspra caruia s-au facut milioane de teorii si idei ale fanilor legate de povestea animatronilor,cum a fost ucis acest "Phone Guy",care-i faza cu Golden Freddy si toot felul de intrebari de acest tip. Destul de multe lucruri despre un joc facut de un singur om(Scott Cawthon) pentru care aceasta a fost o experienta noua luand in considerare jocurile lui vechi despre care nu voi vorbi acum. Cei care au vazut ce fel de jocuri facea acest om inainte de FNaF ma veti intelege. Nu este cine stie ce experienta. Ai primit o slujba in care trebuie sa fii paznic de noapte intr-un restaurant asemanator cu Chuck E. Cheese datorita animatronilor ce canta. Dar este o problema:animatronii sunt progamati sa elimine orice exo-schelet pe care il vede deoarece acestia arata infricosator si ii pot speria pe copii. Animatronii il vad pe jucator ce pe un exo-schelet dezbracat,luand in considerare forma corpului uman. Din acest motiv cei patru vin dupa tine si incearca sa te distruga. De acum devine supravietuire,nu mai e pur si simplu paza unui restaurant. Totusi ai si aparare:Exista doua usi care ii opresc pe cei patru animatroni sa ajunga la tine. Dar usile consuma curent electric din care nu ai la infinit,deci va trebui sa folosesti usile numai si numai cand ai nevoie. Oh,stai asa! Am spus "cei patru animatroni"? Da,asta am zis. Si am gresit! Exista un al cincilea numit "Golden Freddy". Acesta apare cand pe holul din dreapta se schimba un poster care normal avea fata lui Freddy pe el intr-unul care o are pe cea a lui Golden Freddy pe el. Pentru acest animatron nu exista nici un fel de regula. Poate sa intre pana si cand usile sunt inchise. Nu-i pasa daca ai alte treburi. Si mai e ceva:dupa ce te pe ecran apare "jump-scare"-ul lui,jocul nu se intoarce de la inceputul noptii,ci se inchide iar calculatorul tau iti va arata ca a fost o eroare ce trebuie reparata,dar nu reparatie pentru asta. Numai daca il stergi pe Golden Freddy din filele jocului,dar apoi va merge sacadat. Norocul tau e ca apare foarte rar,deci daca a aparut o data, nu-ti mai face griji.
         Dar am povestit deja prea mult. Incepem acum cu partile bune ale jocului:
     1. De poveste sincer nu stiu ce sa spun pentru ca in joc nu prea exista. Dar acest lucru este remediat de sutele,poate chiar miile de teorii legate de aceasta care pot fi gasite pe Google.
     2. Personaje:Animatronii sunt personaje destul de interesante in joc luand in considerare ca nu merg de fiecare data prin aceleasi locuri,ca si cum ar gandi,hmm...dar din cate stim cu totii totul a fost programat de Scott.
     3. Grafica:este foarte buna odata ce jocul trebuia sa fie o simpla aplicatie. Sunt sigur ca producatorul cu s-a gandit ca acest horror urma sa devina atat de controversat. Nu este chiar grefica de GTA V:Next Gen, dar totusi efectele isi fac treaba bine.
         Partea rea este ca poti sa termini jocul in mai putin de o ora, ceea ce este rau odata ce este experienta este atat de "thrilling". Chiar merita jocul o poveste mai lunga si mai complexa,chiar daca ar fi avut mai putina popularitate din acest motiv.
         In concluzie,Five Nights At Freddy's este un joc care,chiar daca ar fi fost cepebil de mai mult a reusit,asa cum este acum sa ii impresioneze pe toti jucatorii. Chiar il recomand tuturor. Iar daca sunteti genul care nu il considera de speriat,jucati-l noaptea cu castile si veti intelege ce inseamna sa fii speriat cu adevarat.

miercuri, 4 martie 2015

The Stanley Parable

The Stanley Parable 
         The Stanley Parable(2014) este un joc ce prezinta povestea unui om pe nume Stanley. Stenley lucra la o firma in  biroul 427 unde sigurul lucru pe care il facea era sa apese butoane. Monitorul din fata lui ii arata ce butoane sa apese si pentru cat timp. Asta era tot ce facea Stenley 7 zile pe saptamana,12 luni pe an. Dar intr-o zi ceva ciudat s-a intamplat,ceva ce urma sa-i schimbe complet viata din acel moment. Asteptase timp de mai mult de o ora dar nimic nu aparuse pe ecran. Stanley vru sa se ridice,dar corpul ii amortise din cauza faptului ca statuse pe scaun pentru cateva ore fara sa se miste. Cand isi reveni Stanley se iesi pe hol. Toti ceilalti lucratori disparusera. Acesta se gandi sa verifice la sala de intalniri de afaceri,poate pur si simplu nu observase un bilet. Din acest moment jocul nu are o anumita poveste,totul depinde de ce alege jucatorul,naratorul adaptandu-si vorbele dupa gesturile si actiunile alese de cel din fata ecranului.Exista destule sfarsituri pentru ii atrage pe toti jucatorii sa geseasca acea usa pe care au ratat-o sau acel buton pe care nu l-au apasat. In doua versiuni ale sfarsitului Stanley chiar moare.
        Finalizam acum povestile si trecem la partile bune ale jocului:
1.Povestea,mai exact cea aleasa de jucator este interesanta,iar la un moment dat se poate observa o anumita legatura intre jocuri.
2.Naratiunea oferita de actorul englez Kevan Brighting este une de calitate, vocea naratorului potrivindu0se perfect mediului in care se petrece povestea.

3.Grafica este foarte buna,chiar daca original nu a fost HD,jocul a fost refacut intr-o varianta "Remastered" in Octombrie 2013 pentru PC si in Decembrie pentru MacOS. Acesata noua variante prezenta inca cateva variante de sfarsit si,cum spuneam,o grafica imbunatatita.
        Trecem acum la partea rea a jocului:
  • Modurile in care minipovestile se termina sunt cam putine iar jucatorii le vor termina si vor trece la alt joc in doua sau trei ore. Jocul nu merita asta,totusi. Este o idee buna care,din pacate,nu a fost folosita destul.
        In concluzie,The Stanley parable este un joc foarte bun,capabil de multe deoarece este o ideee noua ce nu a mai fost folosita pana acum,dar care atunci cand a fost folosita nu s-a intamplat cum trebuia. Este un joc pe care-l recomand tuturor.

miercuri, 18 februarie 2015

Valiant Hearts:The Great War

            Valiant Hearts:The Great War prezinta povestile a 5 personaje din timpul primului razboi mondial,mai exact luptele intre Germania si Franta. Totul incepe cand Karl,un fermier francez este luat de garmani sa lupte pentru ei in razboi,lasandu-i acolo pe Paulien,sotia sa si pe Emile,tatal ei. Emile simte nevoia sa il recupereze in razboi pe Karl,dar este obligat sa lupte de partea Frantei,adica contra amicului sau. Pe campul de lupta se intelneste cu un soldat american pe nume Freddie si pe cainele sau,Walt. Cei doi erau pe urmele lui Baron Van-Dorf care ii ucise sotia in ziua nuntii. Odata ce toti trei erau cam pe acelasi drum s-au hotarat sa se ajute unul pe altul. Pe drum cei trei se intalnesc cu o tanara din Paris pe nume Anna,care era medic si se indrepta spre o zona in care putea ajuta soldatii raniti. In Germania, Karl este folosit ca un sclav de soldati deoarece nu este bun in lupta,dar reuseste sa ajunga in Saint-Mihiel,satul in care se afla ferma acestuia,dar ajunge aproape prea tarziu fiindca bombe cu gaz fusesera detonate in oras. Acesta reuseste totusi sa o salveze pe Pauline,dar aproape ca plateste cu viata. Anna il salveaza intr-un spital din apropiere. Povestea lui Emile totusi nu are un final atat de roz,acesta fiind executat de germani dupa ce este capturat in lupta.
             Sa trecem la partile bune ale jocului:
  1. Povestea este facuta superb,nivelele fiind foarte bine aranjate in capitole,unele fiind triste,iar altele foarte muzicale,dandu-i jocului un aspect de carte
  2. Grafica facuta de studioul UbiArt Framework pare simplista la inceput,dar la o privire mai profunda se pot observa noante puse peste alte noante puse din nou peste alte noante de culoare pentru a face peisajele sa aiba un ton al culorii perfect. Iar faptul ca este un joc 2D il face sa aiba chiar mai multa personalitate
  3. Personajele sunt facute foarte bine,variand de la medicul care gandeste bine fiecare miscare pana la omul musculos care este uneori folosit pana si ca un scut.    
            La acest joc nu am gasit parti rele. Este o experienta foarte placuta de care nu am avut parte pur si simplu pentru ca nu aveam chef sa fac altceva,ci pentru ca in momentul in care l-am vazut mi-am spus: "Uite un joc cu adevarat bun!".