miercuri, 4 martie 2015

The Stanley Parable

The Stanley Parable 
         The Stanley Parable(2014) este un joc ce prezinta povestea unui om pe nume Stanley. Stenley lucra la o firma in  biroul 427 unde sigurul lucru pe care il facea era sa apese butoane. Monitorul din fata lui ii arata ce butoane sa apese si pentru cat timp. Asta era tot ce facea Stenley 7 zile pe saptamana,12 luni pe an. Dar intr-o zi ceva ciudat s-a intamplat,ceva ce urma sa-i schimbe complet viata din acel moment. Asteptase timp de mai mult de o ora dar nimic nu aparuse pe ecran. Stanley vru sa se ridice,dar corpul ii amortise din cauza faptului ca statuse pe scaun pentru cateva ore fara sa se miste. Cand isi reveni Stanley se iesi pe hol. Toti ceilalti lucratori disparusera. Acesta se gandi sa verifice la sala de intalniri de afaceri,poate pur si simplu nu observase un bilet. Din acest moment jocul nu are o anumita poveste,totul depinde de ce alege jucatorul,naratorul adaptandu-si vorbele dupa gesturile si actiunile alese de cel din fata ecranului.Exista destule sfarsituri pentru ii atrage pe toti jucatorii sa geseasca acea usa pe care au ratat-o sau acel buton pe care nu l-au apasat. In doua versiuni ale sfarsitului Stanley chiar moare.
        Finalizam acum povestile si trecem la partile bune ale jocului:
1.Povestea,mai exact cea aleasa de jucator este interesanta,iar la un moment dat se poate observa o anumita legatura intre jocuri.
2.Naratiunea oferita de actorul englez Kevan Brighting este une de calitate, vocea naratorului potrivindu0se perfect mediului in care se petrece povestea.

3.Grafica este foarte buna,chiar daca original nu a fost HD,jocul a fost refacut intr-o varianta "Remastered" in Octombrie 2013 pentru PC si in Decembrie pentru MacOS. Acesata noua variante prezenta inca cateva variante de sfarsit si,cum spuneam,o grafica imbunatatita.
        Trecem acum la partea rea a jocului:
  • Modurile in care minipovestile se termina sunt cam putine iar jucatorii le vor termina si vor trece la alt joc in doua sau trei ore. Jocul nu merita asta,totusi. Este o idee buna care,din pacate,nu a fost folosita destul.
        In concluzie,The Stanley parable este un joc foarte bun,capabil de multe deoarece este o ideee noua ce nu a mai fost folosita pana acum,dar care atunci cand a fost folosita nu s-a intamplat cum trebuia. Este un joc pe care-l recomand tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu