miercuri, 11 martie 2015

Forza Horizon

        Forza Horizon(2012) produs de Turn 10 Studios si Playground Games este un spin-off pentru Forza Motorsport IV. Acest joc nu numai ca a mai adaugat cateva lucruri de fecut,ci a schimbat felul in care multi priveau seria Forza Motorsport. 
        Horizon este un joc facut pentru toti cei care luau FM IV ca fiind un o simulare plictisitoare in care nu faceai decat sa conduci masini pe anumite piste incercand sa bati timpul alteia. Acum ai o lume mult mai interesanta si mai complexa. Acum atunci cand te plictisesti de curse(ceea ce este foarte greu pentru ca sunt foarte distractive) ai o lume foarte mare prin care sa conduci. Colorado este cel mai bun loc in care se putea tine acest eveniment,avand nu numai desert in care poti pur si simplu sa te bucuri de condus masina visurilor tale, dar si mici orasele in care poti participa la curse de strada ce sunt mai grele intr-o animita masura fata de cele oficiale, dar la sfarsit pleci cu buzunarele pline,poate chiar si cu o noua masina.Un alt lucru nou sunt cele 9 "Barn Finds" care sun defapt noua masini clasice imprastiate pe harta in mici ferme pe care in timpul liber le poti cauta din propria initiativa sau dupa zvonuri de prin Colorado.
         Cei de la Turn 10 s-au gandit si sa-i raspleteasca pe cei loiali seriei cautand prin memoria consolei salvari de la jocuri Forza mai vechi,premiul fiind 5 masini cu modificari cu tot. Jocul il incepi numai cu un VW Corado din 96' dar il termini cu minim 50 de masini de la Mini-uri si Beetle-uri pana la super-masini cum ar fi Ferarri 458 Italia sau Viper-ul de pe cover.

         Trecem acum la partile bune ale jocului:
  1. Povestea nu e prea complexa,limitandu-se la niste cutscene-uri, acest lucru lasandu-te pe tine sa iti creezi propria poveste printre deserturile si muntii din Colorado.
  2. Lumea din joc este foarte mare,harta permitandu-i jucatorului sa partipe de la evenimente oficiale ale festivalului pana la curse de strada si chiar explorarea toturor stradutelor, in numar de 216.
  3. Masinile sunt de data aceasta toate pe un singur disc, dar din pacate sunt mai putine spre deosebire de cele din Forza IV, aceasta este si partea rea a jocului. Lipsa masinilor intr-o lume ca cea din joc este o problema destul de mare, care este totusi acoperita de Barn Finds si faptul ca masinile care au aparut si in predecesor si erau blocate sunt acum disponibile intr-o locatie in care poti cu adevarat sa le testezi.
         Cam atat am de spus personal despre Forza Horizon, este un joc ce are problemele lui, dar macar le rezolva pe cele din FM IV. Il recomand tuturor incepatorilor si celor care considera predecesorul un joc plictisitor,dar si fanilor seriei Forza. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu