sâmbătă, 21 martie 2015

The Wolf Among Us

         The Wolf Among Us(2013-2014) produs de TellTale Games este cea mai buna serie episodice de jocuri de care am avut parte vreodata. Este mai buna pana si decat The walking Dead.
         Povestea jocului i prezinta pe Bigby Wolf care este defapt acel lup rau din povestile pentru copii cum ar fi Scufita Rosie sau Capra cu Trei Iezi. Acesta,impreuna cu restul personajelor sin povesti au venit in lumea reala fiindca in asa numitele "Homelands" aparusera prea multe pericole. Aproape toti traiesc acum intr-un cartier al New York-ului numit de ei Fabletown. Numai anumite personaje ce erau original animale au reusit sa ajunga pe pamant sub forma umana. Restul sunt nevoiti sa cumpere bauturi magice ce le dau aceasta aparenta. Totusi exista anumite personaje ce nu isi permit aceste bauturi. Acestia sunt trimisi intr-un sat din apropierea orasului la o ferma, dar mai exista unii dintre acestia care se furiseaza in oras.

       Totul incepe cand Bigby,care este acum seriful cartierului, este chemat de un locuitor pentru a opri o bataie de la etajul superior. Cand acesta ajunge il gaseste pe taietorul de lemne din Scufita Rosie. Cei doi se bat iar Bigby are succes atunci cand ii infige toporul in cap adversarului,fara sa-l omoare. Morivul pentru care fusese in realitate chemat era ca taietorul de lemne lovise o prostituata de la care furase bani. Bigby se intoarce dupa lupta in sediul politiei unde incepe sa doarma, dar este trezit de Snow(Alba Ca Zapada) deoarece era un cap pe scarile de la intrerea cladirii. Mai exact un cap,cum sa spun...care nu era atasat de un corp. Ei bine, de aici incep cu adevarat sa conteze alegerile pe care le faci. Pe parcursul jocului va trebui sa reusesti sa construiesti relatii de incredere cu alti locuitori ai cartierului pentru a-l gasi pe criminal.
         Dar nu voi mai povesti nimic, deja am spus destule si nu vreau ca acest articol sa fie un Spoiler pentru cei care vor sa incerce jocul. Sa trecem la partile bune:
1.Povestea este superba, din opinia mea cea mai buna a celor de la TellTale. Combina misterul trecutului fiecarui personaj cu ceea ce stim deja din povesti foarte bine echilibrat pentru a te face sa joci toate cele cinci episoade.
2.Personajele sunt foarte bine realizate, fiecare cu personalitatea sa. Se poate observa faptul ca chiar daca ni s-au parut povestile foarte roz, exista si o parte intunecata a tuturor, pana si a lui Snow White.
3.Grafica este foarte buna pentru ceea ce este jocul in sine. Cei de la TellTale Games au folosit acest tip de grafica "cartoonish" si in cele mai vechi, care au avut mare succes.
          Partea rea a jocului sunt glitch-urile care se pot gasi in mare parte in scenele cu batai din primele trei episoade. Cel mai rau glitch pe care l-am gasit totusi este in episodul al patrulea cand in loc sa imi arate patru optiuni,cum se intampla de obicei, imi arata in cele patru chenare "This Choice Is Blank". Dar nu este o problema atat de mare odata ce jocul se salveaza automat destul de des.
        In concluzie, The Wolf Among Us este o serie episodica aproape perfecta, singura problema pe care am gasit-o fiind dupa cum am spus erorile. Il recomand toturor celor ce au apreciat seria The Walking Dead. Astept cu nerabdare al doilea sezon care cel mai probabil va aparea vara anului acesta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu