luni, 23 martie 2015

Burnout Paradise

          Burnout Paradise(2008) produs de EA si Criterion Games a fost pe langa GTA Vice City jocul copilariei mele. Cred ca l-am jucat de 4 ori pana acum. Luand in considerare ca PC-ul meu nu sustine nici Call Of Duty:Black Ops dar reuseste sa se impace foarte bine cu grafica detaliata a jocului mi se parea incredibil.
       Ideea jocului este destul de simpla: Esti intr-un nou oras numit Paradise City care,din cate se deduce din nume, este paradisul soferilor. Primesti o masina de la fier vechi pe care trebuie s-o repari peste drum si de aici in colo totul depinde de tine. Fiecare intersectie inseamna un eveniment din cele patru tipuri: 
-Race:Care este o simpla cursa pana la un anumit loc de pe harta
-Street Rage: Care a fost mereu evenimentul meu preferat. Ideea e sa distrugi un anumit numar de masini inainte sa treaca timpul sau sa fii tu cel distrus
-Marked Man: In care trebuie sa ajungi intr-un anumit loc pe harta in timp ce cateva masini negre incearca sa te distruga. Castigi daca ajungi la destinatie intreg.
-Stunt Run: Aici trebuie sa reusesti sa obtii un anumit numar de puncte intr-un timp de doua minute. Punctele le obtii daca faci sarituri mari sau drifturi prin oras. 
-Burning Route: In acest eveniment trebuie sa ajungi la o anumita locatie intr-un interval de timp. Poti face doar o data evenimentul cu fiecare masina. Castigul este o versiune modificata a masinii folosite in acel moment.
        Trecem la partile bune ale jocului:
 1. Grafica este superba. Felul in care masinile se strica si fapyul ca orice obiect atingi iti modeleaza masina intr-un fel sau altul este foarte satisfacator!
2.Povestea nu e cine stie ce. Nu exista protagonisti in afara de DJ Atomika de pe Crash FM care iti mai da sfaturi din cand in cand sfaturi nu exista un storyline propriu-zis. Asta iti da chiar mai mult timp sa te disterzi prin lumea plina de rampe si locatii ascunse. Iar atunci cand te plictisesti de curse poti sa bati recorduri ale strazilor despre care nu voi vorbi pentru ca mi se pare ca devine un spoiler aceasta recenzie.

3. Jocul prezinta 65 de masini stock,cu la fel de multe modificate si destul de multe motoclicete pe care le puteti folosi pentru a descoperi tot orasul si inca o insula din afara hartii ce este deblocata de un DLC(Downloadable Content).
         Partea rea a jocului este ca la un moment dat pur si simplu te plictisesti si treci la altul. Mi s-a intemplat asta de fiecare data cand l-am jucat. Niciodata nu am ajuns la sfarsit. Mereu ma opream pe la jumatate. Luand in considerare succesul predecesorilor din seria Burnout acest joc merita mult mai mult succes odata ce la prima vedere este atat de atragator, de parca te-ar obliga sa-l cumperi. Jocul il recomand tuturor, dar sa nu va asteptati la foarte multe pentru ca dupa cateva zile de jucat va incepe sa va plictiseasca.

PS: Urmatoarea postare va fi despre Five Nights At Freddy's 3. Ca sa termin o data cu seria, ca am primit multe mesaje in care mi se cerea aceasta recenzie.
       

sâmbătă, 21 martie 2015

The Wolf Among Us

         The Wolf Among Us(2013-2014) produs de TellTale Games este cea mai buna serie episodice de jocuri de care am avut parte vreodata. Este mai buna pana si decat The walking Dead.
         Povestea jocului i prezinta pe Bigby Wolf care este defapt acel lup rau din povestile pentru copii cum ar fi Scufita Rosie sau Capra cu Trei Iezi. Acesta,impreuna cu restul personajelor sin povesti au venit in lumea reala fiindca in asa numitele "Homelands" aparusera prea multe pericole. Aproape toti traiesc acum intr-un cartier al New York-ului numit de ei Fabletown. Numai anumite personaje ce erau original animale au reusit sa ajunga pe pamant sub forma umana. Restul sunt nevoiti sa cumpere bauturi magice ce le dau aceasta aparenta. Totusi exista anumite personaje ce nu isi permit aceste bauturi. Acestia sunt trimisi intr-un sat din apropierea orasului la o ferma, dar mai exista unii dintre acestia care se furiseaza in oras.

       Totul incepe cand Bigby,care este acum seriful cartierului, este chemat de un locuitor pentru a opri o bataie de la etajul superior. Cand acesta ajunge il gaseste pe taietorul de lemne din Scufita Rosie. Cei doi se bat iar Bigby are succes atunci cand ii infige toporul in cap adversarului,fara sa-l omoare. Morivul pentru care fusese in realitate chemat era ca taietorul de lemne lovise o prostituata de la care furase bani. Bigby se intoarce dupa lupta in sediul politiei unde incepe sa doarma, dar este trezit de Snow(Alba Ca Zapada) deoarece era un cap pe scarile de la intrerea cladirii. Mai exact un cap,cum sa spun...care nu era atasat de un corp. Ei bine, de aici incep cu adevarat sa conteze alegerile pe care le faci. Pe parcursul jocului va trebui sa reusesti sa construiesti relatii de incredere cu alti locuitori ai cartierului pentru a-l gasi pe criminal.
         Dar nu voi mai povesti nimic, deja am spus destule si nu vreau ca acest articol sa fie un Spoiler pentru cei care vor sa incerce jocul. Sa trecem la partile bune:
1.Povestea este superba, din opinia mea cea mai buna a celor de la TellTale. Combina misterul trecutului fiecarui personaj cu ceea ce stim deja din povesti foarte bine echilibrat pentru a te face sa joci toate cele cinci episoade.
2.Personajele sunt foarte bine realizate, fiecare cu personalitatea sa. Se poate observa faptul ca chiar daca ni s-au parut povestile foarte roz, exista si o parte intunecata a tuturor, pana si a lui Snow White.
3.Grafica este foarte buna pentru ceea ce este jocul in sine. Cei de la TellTale Games au folosit acest tip de grafica "cartoonish" si in cele mai vechi, care au avut mare succes.
          Partea rea a jocului sunt glitch-urile care se pot gasi in mare parte in scenele cu batai din primele trei episoade. Cel mai rau glitch pe care l-am gasit totusi este in episodul al patrulea cand in loc sa imi arate patru optiuni,cum se intampla de obicei, imi arata in cele patru chenare "This Choice Is Blank". Dar nu este o problema atat de mare odata ce jocul se salveaza automat destul de des.
        In concluzie, The Wolf Among Us este o serie episodica aproape perfecta, singura problema pe care am gasit-o fiind dupa cum am spus erorile. Il recomand toturor celor ce au apreciat seria The Walking Dead. Astept cu nerabdare al doilea sezon care cel mai probabil va aparea vara anului acesta!

luni, 16 martie 2015

Five Nights At Freddy's 2

          Da, trebuie s-o fac odata ce am vorbit de primul joc din seria FNaF. Noul joc,la fel ca predecesorul sau, este incredibil de controversat asupra caruia s-au facut sute de teorii povesti pe langa cea a jocului.
       Five Nights at Freddy's 2 este continuarea primului joc... sau se intampla inaintea acestuia? Adica da, are un 2 dupa titlu, dar asta inseamna neaparat ca se intampla dupa evenimentele primului joc? Pai haideti sa luam lucrurile pe care le stim: Acest "Phone Guy" are o voce foarte similara cu cea a celui din primul joc, dar nu are cum sa fie el, nu-i asa? Ba sa stiti ca da! Nu ma credeti? Uitati inca un lucru,uitati-va la animatronii vechi, se vede foarte clar ca nu sunt cei din prima parte. De exemplu uitati cat de diferit arata cei doi Freddy:
        Ideea jocului este aceeasi:trebuie sa supravietuiesti 5 nopti intr-un restaurant nou in care se afla animatronii noi si stralucitori, dar si variantele lor vechi. Dupa completarea celor 5 nopti o veti putea joca pe a sasea pentru un cec in plus si pentru a debloca noapea a saptea numita "Custom Night" in care, la fel ca si in primul joc, veti putea edita AI-ul(inteligenta artificiala) a animatronilor dupa plac. Cand piardeti vi se vor deschide din cand in cand anumite minigame-uri usor de terminat care te pot ajuta la intelegerea mai deteliata a povestii. De data aceasta nu mai exisa nici-o usa. Ai in fata un hol mare si doua guri de ventilatie intr-o parte si in cealalta a biroului. Energia este doar folosita de lanterna care de data aceasta este plasata pe fiecare camera. A fost adaugat un nou motiv pentru care nu poti mereu sa stai cu masca jos: Marioneta sau Papusa care sta intr-o cutie muzicala ce are o manivela pe care trebuie s-o invarti pentru a o bloca inauntru ceea ce este esential deoaece daca Marioneta a iesit din cutie poti la fel de bine sa restartezi noaptea pentru ca va veni dupa tine, si te va gasi repede! 
         Trecem la partile bune ale jocului:
  1. Grafica este, la fel ca in primul joc, buna pentru experienta in sine. Da, putea sa mai fie finisata putin, dar isi face treaba, si si-o face destul de bine.
  2. Personajele(animatronii) sunt o provocare noua mai ales ca sunt aproape de trei ori mai multi decat in primul joc.

    3.Povestea este la fel de controversata cu foarte multe alte lucruri adaugate pentru a o face mai interesanta, dar in realitate este chiar una destul de simpla. Aceasta este si partea rea a jocului: Chiar daca se spun multe lucruri despre joc, la baza este o experienta simpla, la fel ca predecesorul acestuia. Se puteau face mai multe lucruri pentru a face totul mai interesant. Se simte ca si cum motivul succesului acestui joc este pur si simplu faptul ca predecesorul a fost foarte popular. Pare ca este sustinut de cel vechi. 
          In concluzie Five Nights At Freddy's este un joc ce nu isi face treaba nici bine,dar nici rau. Il recomand tuturor fanilor vechiului joc, dar sa nu va asteptati la prea multe pentru ca in realitate este o copie a originalului FNaF cu o harta schimbata cat de cat si niste personaje adaugate, ceea ce intr-un fel este bine, luand in considerare calitatea lucrului pe care il copiaza.

miercuri, 11 martie 2015

Forza Horizon

        Forza Horizon(2012) produs de Turn 10 Studios si Playground Games este un spin-off pentru Forza Motorsport IV. Acest joc nu numai ca a mai adaugat cateva lucruri de fecut,ci a schimbat felul in care multi priveau seria Forza Motorsport. 
        Horizon este un joc facut pentru toti cei care luau FM IV ca fiind un o simulare plictisitoare in care nu faceai decat sa conduci masini pe anumite piste incercand sa bati timpul alteia. Acum ai o lume mult mai interesanta si mai complexa. Acum atunci cand te plictisesti de curse(ceea ce este foarte greu pentru ca sunt foarte distractive) ai o lume foarte mare prin care sa conduci. Colorado este cel mai bun loc in care se putea tine acest eveniment,avand nu numai desert in care poti pur si simplu sa te bucuri de condus masina visurilor tale, dar si mici orasele in care poti participa la curse de strada ce sunt mai grele intr-o animita masura fata de cele oficiale, dar la sfarsit pleci cu buzunarele pline,poate chiar si cu o noua masina.Un alt lucru nou sunt cele 9 "Barn Finds" care sun defapt noua masini clasice imprastiate pe harta in mici ferme pe care in timpul liber le poti cauta din propria initiativa sau dupa zvonuri de prin Colorado.
         Cei de la Turn 10 s-au gandit si sa-i raspleteasca pe cei loiali seriei cautand prin memoria consolei salvari de la jocuri Forza mai vechi,premiul fiind 5 masini cu modificari cu tot. Jocul il incepi numai cu un VW Corado din 96' dar il termini cu minim 50 de masini de la Mini-uri si Beetle-uri pana la super-masini cum ar fi Ferarri 458 Italia sau Viper-ul de pe cover.

         Trecem acum la partile bune ale jocului:
  1. Povestea nu e prea complexa,limitandu-se la niste cutscene-uri, acest lucru lasandu-te pe tine sa iti creezi propria poveste printre deserturile si muntii din Colorado.
  2. Lumea din joc este foarte mare,harta permitandu-i jucatorului sa partipe de la evenimente oficiale ale festivalului pana la curse de strada si chiar explorarea toturor stradutelor, in numar de 216.
  3. Masinile sunt de data aceasta toate pe un singur disc, dar din pacate sunt mai putine spre deosebire de cele din Forza IV, aceasta este si partea rea a jocului. Lipsa masinilor intr-o lume ca cea din joc este o problema destul de mare, care este totusi acoperita de Barn Finds si faptul ca masinile care au aparut si in predecesor si erau blocate sunt acum disponibile intr-o locatie in care poti cu adevarat sa le testezi.
         Cam atat am de spus personal despre Forza Horizon, este un joc ce are problemele lui, dar macar le rezolva pe cele din FM IV. Il recomand tuturor incepatorilor si celor care considera predecesorul un joc plictisitor,dar si fanilor seriei Forza. 

luni, 9 martie 2015

Five Nights At Freddy's


         Da,a venit timpul sa vorbim despre jocul aspra caruia s-au facut milioane de teorii si idei ale fanilor legate de povestea animatronilor,cum a fost ucis acest "Phone Guy",care-i faza cu Golden Freddy si toot felul de intrebari de acest tip. Destul de multe lucruri despre un joc facut de un singur om(Scott Cawthon) pentru care aceasta a fost o experienta noua luand in considerare jocurile lui vechi despre care nu voi vorbi acum. Cei care au vazut ce fel de jocuri facea acest om inainte de FNaF ma veti intelege. Nu este cine stie ce experienta. Ai primit o slujba in care trebuie sa fii paznic de noapte intr-un restaurant asemanator cu Chuck E. Cheese datorita animatronilor ce canta. Dar este o problema:animatronii sunt progamati sa elimine orice exo-schelet pe care il vede deoarece acestia arata infricosator si ii pot speria pe copii. Animatronii il vad pe jucator ce pe un exo-schelet dezbracat,luand in considerare forma corpului uman. Din acest motiv cei patru vin dupa tine si incearca sa te distruga. De acum devine supravietuire,nu mai e pur si simplu paza unui restaurant. Totusi ai si aparare:Exista doua usi care ii opresc pe cei patru animatroni sa ajunga la tine. Dar usile consuma curent electric din care nu ai la infinit,deci va trebui sa folosesti usile numai si numai cand ai nevoie. Oh,stai asa! Am spus "cei patru animatroni"? Da,asta am zis. Si am gresit! Exista un al cincilea numit "Golden Freddy". Acesta apare cand pe holul din dreapta se schimba un poster care normal avea fata lui Freddy pe el intr-unul care o are pe cea a lui Golden Freddy pe el. Pentru acest animatron nu exista nici un fel de regula. Poate sa intre pana si cand usile sunt inchise. Nu-i pasa daca ai alte treburi. Si mai e ceva:dupa ce te pe ecran apare "jump-scare"-ul lui,jocul nu se intoarce de la inceputul noptii,ci se inchide iar calculatorul tau iti va arata ca a fost o eroare ce trebuie reparata,dar nu reparatie pentru asta. Numai daca il stergi pe Golden Freddy din filele jocului,dar apoi va merge sacadat. Norocul tau e ca apare foarte rar,deci daca a aparut o data, nu-ti mai face griji.
         Dar am povestit deja prea mult. Incepem acum cu partile bune ale jocului:
     1. De poveste sincer nu stiu ce sa spun pentru ca in joc nu prea exista. Dar acest lucru este remediat de sutele,poate chiar miile de teorii legate de aceasta care pot fi gasite pe Google.
     2. Personaje:Animatronii sunt personaje destul de interesante in joc luand in considerare ca nu merg de fiecare data prin aceleasi locuri,ca si cum ar gandi,hmm...dar din cate stim cu totii totul a fost programat de Scott.
     3. Grafica:este foarte buna odata ce jocul trebuia sa fie o simpla aplicatie. Sunt sigur ca producatorul cu s-a gandit ca acest horror urma sa devina atat de controversat. Nu este chiar grefica de GTA V:Next Gen, dar totusi efectele isi fac treaba bine.
         Partea rea este ca poti sa termini jocul in mai putin de o ora, ceea ce este rau odata ce este experienta este atat de "thrilling". Chiar merita jocul o poveste mai lunga si mai complexa,chiar daca ar fi avut mai putina popularitate din acest motiv.
         In concluzie,Five Nights At Freddy's este un joc care,chiar daca ar fi fost cepebil de mai mult a reusit,asa cum este acum sa ii impresioneze pe toti jucatorii. Chiar il recomand tuturor. Iar daca sunteti genul care nu il considera de speriat,jucati-l noaptea cu castile si veti intelege ce inseamna sa fii speriat cu adevarat.

miercuri, 4 martie 2015

The Stanley Parable

The Stanley Parable 
         The Stanley Parable(2014) este un joc ce prezinta povestea unui om pe nume Stanley. Stenley lucra la o firma in  biroul 427 unde sigurul lucru pe care il facea era sa apese butoane. Monitorul din fata lui ii arata ce butoane sa apese si pentru cat timp. Asta era tot ce facea Stenley 7 zile pe saptamana,12 luni pe an. Dar intr-o zi ceva ciudat s-a intamplat,ceva ce urma sa-i schimbe complet viata din acel moment. Asteptase timp de mai mult de o ora dar nimic nu aparuse pe ecran. Stanley vru sa se ridice,dar corpul ii amortise din cauza faptului ca statuse pe scaun pentru cateva ore fara sa se miste. Cand isi reveni Stanley se iesi pe hol. Toti ceilalti lucratori disparusera. Acesta se gandi sa verifice la sala de intalniri de afaceri,poate pur si simplu nu observase un bilet. Din acest moment jocul nu are o anumita poveste,totul depinde de ce alege jucatorul,naratorul adaptandu-si vorbele dupa gesturile si actiunile alese de cel din fata ecranului.Exista destule sfarsituri pentru ii atrage pe toti jucatorii sa geseasca acea usa pe care au ratat-o sau acel buton pe care nu l-au apasat. In doua versiuni ale sfarsitului Stanley chiar moare.
        Finalizam acum povestile si trecem la partile bune ale jocului:
1.Povestea,mai exact cea aleasa de jucator este interesanta,iar la un moment dat se poate observa o anumita legatura intre jocuri.
2.Naratiunea oferita de actorul englez Kevan Brighting este une de calitate, vocea naratorului potrivindu0se perfect mediului in care se petrece povestea.

3.Grafica este foarte buna,chiar daca original nu a fost HD,jocul a fost refacut intr-o varianta "Remastered" in Octombrie 2013 pentru PC si in Decembrie pentru MacOS. Acesata noua variante prezenta inca cateva variante de sfarsit si,cum spuneam,o grafica imbunatatita.
        Trecem acum la partea rea a jocului:
  • Modurile in care minipovestile se termina sunt cam putine iar jucatorii le vor termina si vor trece la alt joc in doua sau trei ore. Jocul nu merita asta,totusi. Este o idee buna care,din pacate,nu a fost folosita destul.
        In concluzie,The Stanley parable este un joc foarte bun,capabil de multe deoarece este o ideee noua ce nu a mai fost folosita pana acum,dar care atunci cand a fost folosita nu s-a intamplat cum trebuia. Este un joc pe care-l recomand tuturor.