miercuri, 19 august 2015

Minecraft

          Minecraft(2011), produs de Mojang Games, este unul dintre cele mai jucate jocuri de pana acum!Avesta a avut atat de mult succes incat primele 10 milioane de copii s-au vandut fara nici-un fel de reclame.
          Ideea jocului este in mare parte ca esti un barbat numit Steve ce este "blocat" intr-o lume generata la nimereala. Aici Steve are libertatea de a construi absolut orice vrea. Singura limita este imaginatia celui care joaca. Exista doua moduri de joc:
-Survival: in care ideea principala este sa creezi diferite arme si unelte ziua pentru a supravietui in timpul noptii, cand vin diferiti monstrii precum scheleti, zombi, paianjeni, endermen, etc...
-Creative: in care ai libertatea completa de a crea absolut ce iti doresti. Ceea ce iti ofera aceasta libertate suprema sunt doua lucruri: 1. Nu exista monstrii care sa te atace. 2. Toate resursele sunt disponibile si nelimitate.
           Modul multiplayer, care este in general atractia principala, permite accesul unui numar nelimitat de jucatori, daca gazda nu seteaza o limita, care pot face diferite lucruri impreuna. Pe majoritatea serverelor sunt mai multe moduri de joc inventate de jucatori precum: Hunger Games, PvP, Air PvP, 1v1, The Bridges, etc...
            Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Grafica nu este deloc cine stie ce. Absolut toate lucrurile sunt pixelate. Ceea ce este foarte bine, pe de alta parte. Aceasta este cea mai recunoscuta calitate a jocului. Grafica deloc complexa este inteleasa si apreciata de cei mici, cat si cei mari.
2. Posibilitatile sunt incredibil de diverse. Poti face tot felul de lucruri in Minecraft. Exista pana si copaci facuti din ciuperci. Da, ati citit bine. COPACI DIN CIUPERCI! Ma intreb cui i-a venit ideea asta. Dar totusi nu pot spune ca e una rea.

3. Personajele nu sunt prea multe. Adica este unul singur, Steve. Dar Steve se poate spune ca este definitia barbatului adevarat. Prima oara cand intra in aceasta lume se duce direct la un copac si il taie, cu mainile goale! Iar apoi isi construieste o casa din lemne. Si asta tot cu mainile goale. Iar noaptea in loc sa doarma iese afara si se lupta cu zeci de monstri fara pic de frica.
          In concluzie, Minecraft este un joc foarte bine realizat. Ofera posibilitati infinite jucatorilor, ceea ce il face foarte atractiv celor care nu l-au incercat pana acum. Iar cu un Story Mode, la care inca lucreaza cei de la TellTale Games jocul ar fi perfect. Dar si in starea sa de acum Minecraft este un joc pe care il recomand tuturor.

duminică, 2 august 2015

Team Fortress 2

               Team Fortress 2(2007), produs de Valve Corporation, este un FPS(First Person Shooter) cross-console ce mi-a atras atentia de cand l-am vazut pentru prima oara in componenta pachetului The Orange Box.
             Ideea jocului este un Team Deathmatch cu echipe de de marimi variate. Fiecare jucator isi alege o anumita clasa din cele 9:

-Scout:care are rolul de a gasi inamicii si de a-i executa de la apropiere. Acesta are un shotgun, un pistol si o bata de baseball.

-Solider: care este un soldat cu un aruncator de grenade, un shotgun si o lopata, de obicei folosit pentru atacul de la o distanta medie.
-Pyro: care are un aruncator de flacari, un topor si un shotgun. Acesta este foarte folositor la apropiere.
-Demoman: care este un soldat cu un aruncator de frag-uri si stickybomb-uri, un shotgun si o sticla. Este foarte util la departare medie si mare.
-Heavy: care are un MG urias, un shotgun si pumnii sai ca arma melee. Este foarte util la departare medie.
-Engineer:care are o cheie, un shotgun si un pistol. Acesta are si abilitatea de a pune diferite arme precum un MiniGun sau un aruncator de grenade automat pe pamant. Acesta este foarte bun la defensiva.
-Medic: care are o arma pentru a reda viata soldatilor raniti si un fierastrau. Este mereu folosit pentru a-i ajuta pe soldatii din apropierea sa.
-Sniper: care are o luneta one-shot, un sub-machine gun si o mecheta. Este ideal pentru inamicii de la departare.
-Spy: care este un spion cu un revolver, un briceag si un dispozitiv care il poate face invizibil sau transforma intr-un soldat din echipa adversara.

            Acestea sunt cele 9 clase dintre care poti alege in Team Fortress 2 pentru a lupta contra inamicilor. Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Personajele sunt create foarte bine. Toate clasele au avantajele si dezavantajele sale, fiecare fiind unica in felul sau propriu.
2. Grafica este foarte buna, luand in considerare ca jocul este din 2007. Realismul din FPS-urile de atunci este dat la o parte pentru o grafica foarte cartoonish.
            Partea rea a jocului este ca nu exista nici-un fel de poveste in joc. Da, exista un videoclip "Meet Them All", dar nu este o poveste propriu-zisa. Unui joc ca acesta chiar i-ar fi prins bine un mod "Campaign". Dar totusi Team Fortress 2 este un joc ce merita jucat de audiente mari si mici pentru ca, lasand la o parte dezavantajele, acesta este foarte distractiv!