miercuri, 29 aprilie 2015

Call Of Duty: Modern Warfare 2


             Acum ceva timp am scris un articol despre Call Of Duty 4: Modern Warfare. Iar de acesata data voi vorbi despre continuarea acestuia: Call Of Duty Modern Warfare 2.
         Modern Warfare 2(2009), produs de Infinity Ward si Activision, incepe la cinci ani de la intamplarile din predecesor. Acum John "Soap" McTavish face parte din echipa Task Force 141, cei mai buni oameni culesi din toata lumea pentru a rezolva treburi sangeroase. Un fel de "The Expendables", daca ma gandesc mai bine. Acesta impreuna cu Nikolai face parte din echipa, Price totusi fiind de negasit. Acestia il cauta, de aceasta data, pe Vladimir Makarov, secundul lui Imran Zakhaev, care ii continua munca terorista. Pentru al ininge au nevoie de un misterios "Prisoner 627" ce detine informatii despre Makarov. Problema este ca acesta se afla intr-una dintre cele mai vechi si bine aparate inchisori din America in care intra cu forta. Acestia descopera ca prizonierul esre chiar John Price, care fusese prins de rusi pe pod la sfarsitul lui Modern Warfare. Task Force 141 incearca pe parcursul campaniei sa stranga destule date despre Makarov, dar in momentul in care aduna destule sunt tradati si eliminati aproape toti de Shepard, un membru al echipei. Numai Soap, Price si Nikolai scapa. Acestia il urmaresc pe tradator cu barca pana cad de pe o cascada unde aproape sunt ineacati, dar ies din apa pe tarm la timp. 
         Pe mal are loc epica lupta de final. Soap incearca swa il injunghie pe Shepard dar totul se intampla invers. Cu un cutit in torace, Soap cade la pamant iar Shepard isi incarca revolverul si ii tinteste capul, dar McTavish este salvat de Price ce se arunca peste Shepard, doborandu-l. Dar acesta se ridica si incepe sa se lupte cu John. Intre timp Soap reuseste cu greu sa isi scoata pumnalul din corp si il arunca spre Shepard ce aproape il omorase pe Price si ii nimereste ochiul drept, ceea ce ii provoaca moartea.

         Trecem acum la partile bune ale jocului:
1. Povestea este realizata foarte bine, fiind continuarea perfecta pentru predecesor. Momentele de actiune cu cele de stealth si umor sunt combinate perfect pentru a crea o capodopera.
2. Grafica este foarte buna pentru perioada in care a fost lansat jocul. Detaliile sunt foarte bine definite in fiecare colt, jocul prezentand foarte putine glitch-uri.
3. Personajele au mai mult decat ceea ce le trebuie pentru a fi definite fiecare in parte. Inca din primele misiuni se poate observa ca Soap si Price au un aer diferit, acum fiind mai experimentati decat ultima oara in care au aparut.
         Dupa parerea mea Call Of Duty:Modern Warfare 2 nu are parti rele. Asta nu inseamna ca este un joc fara cusur, dar calitatea acestuia acopera orice greseala pe care o face. Recomand tuturor acest joc, dar inainte sa jucati CoD 4 pentru a intelege bine povestea, ca de nu veti rata multe!
PS: In curand voi face recenzii si pentru Modern Warfare 3, ultimul joc din serie. 

miercuri, 1 aprilie 2015

Five Nights At Freddy's 3

          Deci,am ajuns la sfarsit. Este ultimul joc din serie, sfarsitul povestii. Five Nights At Freddy's 3, considerat de multi o noua copie a primului joc cu inca doua-trei lucruri adaugate a aparut. Si fanii nu s-au putut insela mai mult.
       Acum, dupa patru restaurante care au fost toate inchise de fiecare data din cauza unei crime, deoarece toti au crezut ca locul era bantuit a aparut o noua atractie turistica numita Freddy's Fright. Aici au ajuns animatronii din primul joc dupa ce au fost distrusi. Acum te afli in cladirea primului resteurant numit Fredbear's Family Diner, acum fiind o locatie infricosatoare. Anumite camere erau blocate, iar ceea ce au gasit proprietarii in interiorul acestora i-a uimit. Acest lucru era un animatron vechi, mai exact prima varianta a lui Bonnie, pe atunci numit Spring Bonnie. Acesta,impreuna cu originalul Golden Freddy din FNAF 2 erau mascotele restaurantului, pana acesta a fost inchis. Acum acest animatron e numit Spring Trap, iar el va fi singurul de care va trebui sa te aperi, dar mai exista ceva. Mai exact aceste iluzii ale animatronilor din al doilea joc. Acestia iti vor da fiecare anumite erori. Oh,defaptam mentionat de erori? Acum ai un sistem de care trebuie sa ai grija. Ai trei tipuri de erori:Audio(de sunet), Video(la camere), Ventilatie (care daca e stricata inchizi ochii des,ceea ce ii da lui Spring Trap o ocazie perfecta sa vina). Intre nopti sunt minigame-uri in care trebuie sa conduci animatronii catre o camera in care sunt distrusi. Cate un joc pentru fiecare dintre cei patru. 
         Nu vreau sa transform recenzia aceasta in spoiler dar trebuie sa povestesc sfarsitul. Dupa ce terminati noaptea a cincea se deschide un mini-game in care controlati unul dintre cele cinci suflete ale copiilor ucisi. din nou trebuie sa ajungeti in acea camera unde gasiti restul sufletelor iar in fata lor este Purple Guy langa Spring-Trap, care este dezactivat. Dupa ce fuge speriat de cei cinci, Purple Man gaseste o oportunitate si intra in animatron. Dar acesta are o eroare de sistem care face miscarile opuse celor ordonate, ceea ce il omoara in interiorul castumului. Exista un sfarsit rau in care sufletele copiilor nu sunt eliberate complet din animatroni si un sfarsit adevarat in care se intampla opusul iar animatronii nu mai sunt bantuiti.
         Trecem la partile bune ale jocului:
1. Povestea, care ia sfarsit in acest joc este una foarte dramatica dar palpitanta, acest lucru facand-o atat de interesanta si controversata pe tot internetul. Pe mine personal m-a uimit.
2.Grafica este la fel ca in celelalte doua jocuri, dar isi face treaba foarte bine luand in considerare faptul ca jocul nu este deloc unul complex.
3. Personajele, adica personajul fiindca exista un singur animatron estefoarte bine definit de felul in care arata si lucrurile pe care le face. Pe langa Merionette din FNaF 2, acesta este dupa parerea mea cea mai dificila incercare la care am fost pus intr-un joc.
          Acest joc este fara cusur. Nu am gasit nici-o problema si consider ca isi face mai mult decat treaba. Il recomand tuturor, la fel ca si pe predecesori, dar mai intai jocatile pe primele doua pentru ca altfel veti rata o poveste ce merita auzita!


PS: Azi e 1 Aprilie, aduca Ziua Pacalelilor, pentru cei care nu stiau!